top of page

Blue Skies - om hettan och livet under en stekande sol.

 

Minns du hettan 2018? Värmen, svetten, larmen, nödslakt, skogsbrand, missväxt och vattenbrist.  

Domedagsprofetior uppfyllde sig själva när skogen tog fyr, skörden slog fel och djuren törstiga stod och hängde i hagarna utan bete. Så blev det en dödssynd att fylla poolen i den lilla villaträdgården och så många grillar tändes aldrig. Överkonsumtion av kläder skämdes i garderoberna, jordskorpan sprack, kött blev samvetskval och det gemensamma sopberget sjöd under de dyrkade blåa himlarna som fått en bred rand av obarmhärtighet.

 

Gjorde sommaren 2018 människor kollektivt klokare eller till uppgivna offer? Vad hände när de omedelbara bränderna släckts, vintern krympte dagarna och vi kunde fortsätta spola ur dasset med rent dricksvatten utan att tänka oss för igen?

 

I maj 2018 började jag fotografera i värmen, under den stekande solen för att försöka skapa konkreta bilder av hur klimatförändring ser ut när de märks i livet på riktigt. Jag vill hitta ett ytterligare perspektiv än det som forskningsspådomar, siffror och statistik och statistik informerar om - ett som syns på riktigt och påminner om verkligheten. 

Bilderna har visats som en ambulerande miniutställning i samarbete med Kunskapsklubben/Folkuniversitetet våren 2018 på bl a Malmö Museum, Kulturhotellet Helsingborg och Kulturkvarteren i Kristiansstad. 

bottom of page