top of page
image_6483441-2.JPG

Foto: Kajsa Lancaster

Jag är frilansande dokumentärfotograf från Skåne, utbildad inom foto vid Munka Folkhögskola 2012/2013. Utöver det har jag studerat kurser i kommunikativ svenska på Malmö Högskola 200/2001, kulturjournalistik på Malmö Högskola 2015/2016 samt filmvetenskap på Linnéuniversitetet 2016/2017. 

Mitt intresse för att göra berättelser om och från verkligheten började långt tidigare precis som fotograndet, och även om det är fantastiskt att utbilda sig kommer kraften till att skapa berättelser från en plats i mig som sträcker sig långt tillbaka. Kanske t.o.m sedan jag föddes.

Den kraften är inte statisk och har ständigt utvecklats genom att finna sammanhangen, nya möten, experimenterande och fördjupande av uttrycksformer och erfarenheter.   

Jag arbetar med redaktionella, informativa och dokumenterande uppdrag i olika samarbeten samt med egna dokumentära och kreativa projekt .

Den enskilda människans berättelse i tiden som speglar en mycket större helhet, är ofta central i mina projekt. Förutom att dokumentera syftar mitt arbete till att göra det osynliga synligt. Sedan ett par år arbetar jag även med film ibland och när tillfället är rätt väver jag också in andra uttrycksmedel med bilden som text eller ljud. 

Flera av de egna fotografiska projekten har visats offentligt som utställningar, i urbana installationer och / eller i tryck. Jag har varit yrkesverksam som frilansfotograf i mer än 12 år och bl a gjort uppdrag för följande:

Folkuniversitetet - Kunskapsklubben, Helsingborgs arena och scen, Helsingborgs stadsteater, Helsingborgs konserthus, Helsingborgs hem, Bjuvs kommun, Bibu Scenkonst biennal, Munka Ljungby Folkhögskola, Folkets hus och parker AB, Doc Lounge Helsingborg, magasinet Passionaire, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, magasinet Kulturimperiet, Boost Helsingborg, Wiggentreefilm, Ordlek AB, boktugg.se, Höörs kommun, Helsingborgs stad, Myndigheten för tillgängliga medier, Antidiskrimineringsbyrån, Söderscen HBG, tidningen VI, tidningen Landets Fria tidning, Tryckeriet Helsingborg, magasinet Kullaliv, Höganäs bokfestival, RecoLab, magasinet Cirkulation, Produktionskollektivet AB, HBG Stories, Labex samt porträtt för privatpersoner och dokumentation av konstnärer samt deras arbete och verk.Jag har 

Du är alltid varmt välkommen att kontakta mig och det gör du på:

perfektsarah@gmail.com

0709837897

Innehar F-skatt 

Foto: Anja Barte Telin

Success! Message received.

bottom of page