Sarah Perfekt är frilansande dokumentärfotograf från Skåne. Hon är utbildad inom foto vid Munka Folkhögskola 2012/2013 och arbetar både med redaktionella, kommersiella och dokumenterande uppdrag samt med egna dokumentära och kreativa projekt.

Den enskilda människans berättelse är ofta central i Sarahs projekt och hennes arbete verkar för en högre social hållbarhet och att göra det osynliga synligt. Med flera års erfarenhet av att förutom fotograferandet även intervjua och skriva i bagaget uppstår många sätt att berätta historierna på. Och då även rörlig bild och film finns med på repertoaren av uttrycksmedel är tillvägagångssätten ännu fler. 

Urval av uppdragsgivare och samarbetspartners: Folkuniversitetet, Munka Folkhögskola, Wiggentree film, Ordlek AB, Helsingborgs Hem, Helsingborgs Arena och Scen, Doc Lounge Helsingborg, magasinet Kulturimperiet (redaktion Halmstad), magasinet Passionaire (redaktion Helsingborg), Produktionskollektivet AB, Avensia, Folkets hus och parker, Helsingborgs stad, Tryckeriet Helsingborg, Bjuvs kommun, Boktugg AB,  Specialpedagogiska skolmyndigheten m fl. 

 

Flera av de egna fotografiska projekten har visats offentligt som utställningar, urbana utställningar och / eller i tryck.

Utställningar i urval:

 

Ängelholms stad 2012

Rum Ett, Dunker Kulturhus 2013

Helsingborgs konstförening 2015

Domkyrkoforum Lund 2015

Möllegränden, Helsingborgs Art Week 2016

Doc Lounge Helsingborg 2016

Möllegränden, Helsingborg Art Week 2017

Tomma butikslokaler/Kulturhotellet Helsingborg 2017

Husfasader, Helsingborgsstad 2018/2019

Reuterswärds ateljé, Rydebäck 2018

Dokumentärfotosalongen, Arbetets museum Norrköping 2019

Bruksgatan, Helsingborgs centrum 2019

Parallellt med det egna fotoarbetet är Sarah tillsammans med andra fotografer/konstnärer engagerad i att skapa plattformar för att ge fotografi plats i det offentliga rummet. 

Kontakt: perfektsarah@gmail.com

0709837897

Innehar F-skatt

Foto: Anja Barte Telin

perfektsarah@gmail.com instagram sarah_perfekt

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2023 By Henry Cooper. Proudly created with Wix.com